Güncel

Başkan Kepenek kaçak döküme savaş açtı

Denizli’nin Honaz İlçesi sınırları içerisinde döküm alanları dışında moloz dökümü yapan firmalara Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek savaş açtı. Başkan Kepenek, kaçak döküm yapılan yerlerin tespitlerini yaptırarak, tespit edilen firmalara cezai işlem uyguladı.

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek çevreye zarar veren dere yataklarına moloz döken firmalara savaş açtı. Honaz İlçesi sınırları içerisinde bulunan mermer ocaklarının bazılarının molozlarını döküm alanını dışına dökmesi Başkan Kepenek’in tepkisine neden oldu.

Bölgenin tarım alanı olması ve mermer molozlarının çevreye önemli zararlar vermesi nedeniyle harekete geçen belediye ekipleri, moloz dökümü yapılan alanları drone ile tek tek havadan tespit etti. Yapılan incelemeler sonunda birçok noktada kaçak döküm yapıldığı belirlendi.

Çevreyi kirleten firmaları tespit eden belediye ekipleri, molozların kaldırılmasını sağladı ve gerekli cezai işlem uyguladı. Yapılan denetim ve çalışmalar hakkında bilgi veren Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Honaz ilçemiz tarımıyla ön planda olan bir ilçedir. İlçemiz sınırları içerisinde birçok mermer ocağı ve işletmesi de bulunmaktadır. Amacımız hem çevremizi hem de tarım alanlarımızı korumaktır. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre sunmak için Honaz Belediyesi olarak belirlediğimiz döküm alanı dışına döküm yapan firmaları ve yapanları tespit ettik ve gerekli cezai işlemleri uyguladık. Belediye olarak bu konuda hassas olduğumuzu ve denetimlerini devam ettireceğimizi belirtmek isterim” dedi.