AYSİAD VEKİL ADAYLARINI DİNLEDİ

Aysiad, Denizli’nin ve ülkenin kalkınmasında bir katkımız olabilir mi diye düşünen üyeler topluluğu olarak, yerel ve ulusal gelişmelerin her zaman ilgilisi olmuştur. Bu cümleden olarak; aday olan, seçilen ve dahi atanan her kesimden vekil, başkan ve bürokratlara kapısını açık tutmuştur. İsteyen aday kendini anlatmak için gelmek istediğinde uygun ortam sağlamıştır. Sözü son genel seçimlere getireceğim;

Bu seçimlerde Aysiad’ı, Ak partiden aday Ekrem Başer, MHP’den aday Mimar Leman Kalkan ve İYİ partiden aday Yasin Öztürk ziyaret etti. Ben Leman hanımın katıldığı toplantıya, Degiad tarafından organize edilen “Çal Bağ Yolu” sunumuna denk geldiği için katılamadım ama diğer ikisine katıldım ve izlenimlerimi paylaşmak isterim.

Ekrem Başer, bizlere Ak parti iktidarları döneminde Denizli’nin kazandıklarını ve bundan sonra kazanacaklarını anlattı. Şehrin sorunlarına, coğrafyasına, insanına hakimdi. Muhalefete tek kelime laf etmedi. Bu tavrı ile ömrü hayatı aş ve iş üretmek, istihdam yaratmak üzere olan bir kişi olduğunu gösterdi. Belagatı iyi idi, samimiyeti ortama yansıyordu, pozitif enerji veriyor ve alıyordu.

Biz de, yani oradaki hazurun, Denizli’nin Ankara’da lobisinin olmadığını ve yatırım bakımından diğer illere göre mukayeseli olarak eksik kaldığını anlatmaya çalıştık. Özetle; gelişme endeksi bakımından Türkiye’nin ilk on ili arasında yer alan Denizli’nin; ikinci üniversitesi, hızlı treni, otoyolu, şehir hastanesi olmayan, çevre yolu ile dört taraftan kuşaklanmamış tek ili olduğunu görmek ve dillendirmek gerekir.

Yasin Öztürk yılların politikacısı. Defalarca yaşadığı seçim atmosferini mukayeseli anlattı. Kendileri için yapılan bölücü, satıcı, hain gibi eleştirileri kabul edemediğini anlatmasına gerek yoktu aslında biz onu tanırız ama, O yine de başlangıç konuşmasının hemen tamamını buna ayırdı. Daha sonra konuşmalar Denizli’nin ve ülkenin sorunları ve çözüm önerilerine doğru gidince buna itirazım oldu. Adayın iktidar mı olacağı, yoksa muhalefette mi kalacağı belli değil ama seçileceği kesin. Yeni dönemin vekili olarak, bize bu aşamada verebileceği en büyük söz, seçim sonrası bir ay için de bir toplantıda bir araya gelmek ve iki ayda bir bu toplantıları tekrarlamak olabilir. Bakarsın diğer vekiller de bu rol modeli örnek alırlar ve biz sözümüzün vekillere yani Ankara’ya ulaştığından emin oluruz. Onlar da olan olmayan işleri ayrıntısı ve gerekçeleri ile birlikte bize anlatarak kendilerini ifade ederler.

Denizli’nin ve Memleketin sorunlarına çözüm iddiası ile aday olan tüm vekil adaylarına başarılar dilerim…