İkinci elde yeni dönem İkinci elde yeni dönem

13 Eylül 2024 Cuma günü Denizli İhracatçılar Birliği Hizmet Binası Konferans Salonu’nda Denizli Sanayici, Tüccar ve İş İnsanları Platformu ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; T.C. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı/Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Milletvekilleri, Adalet Bakanlığımızın mensupları, Denizli Protokolü, Denizli Platformu’na bağlı oda ve derneklerin başkanları, sanayiciler ve ihracatçı firmalar katılım sağladı.
 
Denizli Sanayici, Tüccar ve İş İnsanları Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Memişoğlu açılış konuşmasında şu değerlendirmelerde bulundu:
 
“Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz TUNÇ‘a davetimize nazik icabetinden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum. Denizli Sanayici, Tüccar ve İş İnsanları Platformu adına herkesi saygıyla selamlıyorum.


 
Aynı zamanda Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak Birliğimiz hizmet binasında sizleri ağırlamaktan onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum.”
 
Denizli’nin önemli bir sanayi, ihracat ve ticaret merkezi olmasının yanı sıra, özellikle Pamukkale Travertenleri ve kaplıcalarıyla turizm kenti olarak da katma değer yaratan bir şehir olduğu belirten Denizli Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Memişoğlu; “Denizli, Türkiye geneli ihracatta 9. sırada yer alan ve sektör çeşitliliği ile ön plana çıkan bir şehir. 25 farklı sektörde, 3.000’e yakın ürün grubunda 185 ülkeye ihracat gerçekleştiren ülke ekonomisine güçlü bir şekilde katkısını sürdüren bir kent.
 
2021 yılında alındığımız Gri Liste’den çıkarılmamız, yargı reformları her kesimin hakkını gözeterek yapılan düzenlemelerle hukuk ve ekonomi bütünlüğünün sağlanması yolunda atılan adımlar için Sayın Bakanımıza tekrardan teşekkürlerimizi sunuyor, tüm katılımcılar için verimli bir istişare toplantısı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
 
Denizli sanayisi ve ihracatının yanı sıra ilimizin güncel durumda gündeminde olan konularında görüşüldüğü toplantıda, ihracat ve turizm kapasitesinin artması için İzmir-Antalya otobanının açılması, İzmir-Ankara hızlı tren hattının Denizli’ye bağlanması, Küçük havayolu terminali ihtiyacı, küçük uçaklarla havayolu taşımacılığının yapılması, Pamukkale su debisinin azalması gibi bir çok husus ele alındı.

Editör: Haber Merkezi